Over Lenie Voortman

LV over LV2 Mijn werk omvat vrij werk maar ook toegepast werk. Alles wat ik maak, komt voort uit een permanente ontdekkingsreis naar combinaties van technieken en materialen. Ik maak gebruik van papier en natuurlijke stoffen, maar ook van metalen, keramiek en kunststoffen en zoek voortdurend de grenzen van het mogelijke op. Nog altijd ontdek ik nieuwe mogelijkheden die ik op mijn eigen wijze toepas.

Gedurende vele jaren volgde ik opleidingen van hoedenmaken tot edelsmeden en alles wat daar tussenin zit. De stap naar vrij werk volgde op het ontwerpen van unieke, op de persoon toegesneden modeaccessoires voor mensen die mij consulteerden voor kleur- en stijladvies. Deze adviespraktijk volgde na een loopbaan in de gezondheidszorg in diverse voorlichtings- en adviesfuncties.

 

 

 

Mijn werk is te zien geweest op de volgende tentoonstellingen:

2018 ’Papier – unARTig’ Homburg am Main, Duitsland

2018 Papier-Kunst, Handwerkskammer, Hannover, Duitsland

2017 ’Kunst uit eigen provincie’, Bilthoven

2017 ’Nature | Impression’ Paper Biennale, Bar Sheva, Israel

2017 ’Summer in the City’, Handwerkskammer, Hannover, Duitsland

2016 ‘A Feast on Paper Art’, Shanghai, Guangzhou, Beijing, China

2015 Expositie Papier, Galerie De Pomp, Warmond

2014 ’Hoedje van Papier’, Westfries Museum, Hoorn

2013 ’Ka-Art 2013’, Coda Museum, Apeldoorn

Top